IF Götas forum

Full version: Träning ti 31/8
Du ser för närvarande en nerbantad version av innehållet. Se den fulla versionen med ordentlig formatering.
Nu, angånde mjölksyraansamlingsvärdet.



Så här ser kurvan ut generellt. NOTERA På x-axeln står det Syreupptag, men läs här istället fart (typ 12-20km/h). Ju bättre tränad man blir och då specielt på att springa i MP/LT-fart desto mer får man rött utseende.

Dvs man kan springa fortare utan att ansamla mjölksyra.

Min erfarenhet är att den här lägsta nivån ligger närmare 2. Jag pratar om typ 2,3mmol/L i mitt resonmang nedan.

MP motsvarar 1an
LTmotsvarar 2an

Nu ställer det här med terrängen till det. Så därför klarar man nog inte av att ligga på 1an. Det blir nån stans mellan 1-2.
Dvs nån stans mellan ca 2,3 - 4,0 mmol/L. Och om man legat på typ 2,3 så hade det varit svårt att säga om det är rätt eftersom det då lika gärna kunnat vara för låg fart.


Rudner låg för högt, 6.6, och han fick sänka farten. Att han har så högt värde men ändå inte känner sig trött kan förklaras med att han har bättre syreupptagningsförmåga än han har löpekonomi. Han kommer utvecklas väldigt bra med denna typ av träning. Dvs det är en svaghet han med lätthet kan rätta till med LT/MP-träning.
- Vad händer om han inte gör nåt?
Jo, då kommer han typiskt i ett halvmarathon race vid 7-15km helt plötsligt tappa fart pga dålig löpekonomi.

Om man ligger på 3,0 eller 3,4 - ja då ligger man ganska bra till. Det är rätt fart.

/Lars
Tror Rudner är där jag va ifjol... men i år har jag rättat till det med mycket tröskelträning.

Blev förvånad när jag kollade på pulsen efter gårdagens pass låg mycket lägre än jag hade förväntat mig tycker det gick lite för snabbt.

Zon Medelpuls Distans Tid Procent Maxpuls
Zon 1 105 (53%) 0,85 km 4:37 3,7 % 153 (77%)
Zon 2 131 (66%) 2,29 km 18:04 14,6 % 149 (74%)
Zon 3 147 (74%) 8,68 km 44:48 36,3 % 164 (82%)
Zon 4 175 (88%) 12,43 km 50:13 40,7 % 181 (90%)
Zon 5 181 (90%) 1,43 km 5:38 4,6 % 182 (91%)
Total 156 (78%) 25,68 km 2:03:20 100,0 % 182 (91%)

Sidor: 1 2
Referens-URL:er